معاون سازمان فناوري اطلاعات از الکترونيکي شدن تمامي فرآيندهاي مربوط به معاملات دولتي مطابق با مصوبه هيات دولت براي اجراي پروژه دولت الکترونيکي در کشور خبر داد.
وايمکس نيوز- رضا باقري اصل با اشاره به جزئيات اين مصوبه اظهار داشت: در جهت پياده سازي کامل پروژه دولت الکترونيک در کشور، شوراي اجرايي فناوري اطلاعات متولي نظارت بر 3 پروژه اساسي و مهم سلامت الکترونيک، ماليات الکترونيک و معاملات الکترونيکي دولت شده است.
وي با بيان اينکه اين 3 پروژه بزرگ در راستاي نقشه جامع دولت الکترونيکي تعريف شده و در حال اجرا است، گفت: در اين راستا، مقرر شده است که سامانه تدارکات الکترونيکي دولت (سامانه تاد) با هدف الکترونيکي شدن تمامي فرآيندهاي معاملات دولتي راه اندازي شود.
باقري اصل گفت: مطابق با اين پروژه بايد سامانه الکترونيکي معاملات دولت، ايجاد و تمام اسناد در آن الکترونيکي شده و قابليت پرداخت و دريافت الکترونيکي نيز ايجاد شود.
معاون دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات ايران، تاکيد کرد: برمبناي اين مصوبه، در معاملات الکترونيکي دولت، بايد تمامي اسنادي که به صورت الکترونيکي ارائه مي شود و نيز پرداختهايي که به صورت الکترونيکي انجام مي شود به تاييد ديوان محاسبات و خزانه داري کل کشور برسد.
باقري اصل با اشاره به الزام اين مصوبه براي تاييد معاملات الکترونيکي توسط نهادهاي نظارتي، اضافه کرد: اين مصوبه با همراهي نهادهاي نظارتي مانند سازمان بازرسي کل کشور و ديوان محاسبات تنظيم شده است.
وي با بيان اينکه نزديک به 30 درصد GDP کشور از طريق معاملات دولتي به دست مي آيد، تاکيد کرد: تمامي هزينه کرد بودجه دولتي مبتني بر معاملات است و با راه اندازي سامانه تدارکات الکترونيکي دولت (تاد) ، تمامي مزايده ها و مناقصه ها و خريدهاي دولتي به صورت الکترونيکي و شفاف انجام خواهد شد.
معاون سازمان فناوري اطلاعات ادامه داد: اين مصوبه از سوي دولت ابلاغ شده و مرکز توسعه تجارت الکترونيکي وزارت صنعت و معدن، متولي انجام اين سامانه است و بنابر ماده 68 قانون برنامه، شوراي اجرايي فناوري اطلاعات نيز ناظر انجام درست اين مصوبه خواهد بود.
وي با تاکيد براينکه پذيرش اسناد به صورت الکترونيکي، باعث روان شدن و شفاف شدن معاملات دولت مي شود، ادامه داد: درخصوص پرداخت آنلاين نيز زيرساختها از سوي بانک مرکزي آماده است و مشکلي از بابت زيرساختها وجود ندارد. در اين راستا بانک مرکزي هم بايد شرايط انتقال حسابهاي دولت به بانک مرکزي را با سرعت بيشتري دنبال کند.
باقري اصل گفت: با اجراي اين طرح، آگهي مناقصه و مزايده در سامانه «تاد» درج شده و استعلامات و خريداري اسناد نيز به صورت الکترونيکي انجام شده و در نهايت مابقي فرآيندهاي معاملات دولتي نيز الکترونيکي مي شود.
منبع: فارس